mandag, august 20

Motorhome eller campervan. Hvad skulle vi vælge?

Efter vi havde besluttet, at transportmidlet skulle være en campingbus (autocamper, motorhome eller campervan) eller et hus på hjul, var der kun få spørgsmål, der meldte sig. Hvilken slags campingbus og hvorfra og til?

Hvor kunne vi begynde og slutte?
Da vi planlagde vores tur, kiggede vi på, hvor det var muligt at få og aflevere motorhomet. Maui har udlejningsstationer i 10 australske byer: Adelaide, Alice Springs, Brisbane, Broome, Cairns, Darwin, Hobart, Melbourne, Perth og Sydney.

Vi valgte at begynde i Sydney og aflevere i Cairns.

Hvilke modeller kunne vi vælge imellem?
Vi havde fire typer af vogne at vælge imellem: Spirit 2, Spirit 2 T/S, Spirit 4 og Spirit 6.

Spirit 2 er en campervan og passer til et par evt. med et mindre barn. Uden toilet og brus.

Spirit 2 T/S er en campervan og perfekt for et par. Har toilet og brus.

Spirit 4 er et motorhome til 4 personer og perfekt til to voksne og to børn. Med toilet og brus.

Spirit 6 er et motorhome til seks personer og perfekt til to voksne med flere børn. Vognen har GPS, DVD og Sony Playstation. Med toilet og brus.

Alle vogne har gaskomfur, køleskab og mikrobølgeovn.

Spirit 2 campervan
Autocamper og motorhome i Australien

Autocamper og motorhome i Australien
Spirit 2 T/S campervan
Autocamper og motorhome i Australien
Autocamper og motorhome i Australien
Spirit 4 motorhome
Autocamper og motorhome i Australien
Autocamper og motorhome i Australien
Spirit 6 motorhome
Autocamper og motorhome i Australien
Autocamper og motorhome i AustralienDer var ingen tvivl i vores sind. Vi var to voksne og to børn og havde ikke brug for ekstra el-isenkram. Vi havde så rigeligt med hjemmefra. Vi valgte en Spirit 4.
Autocamper og motorhome i AustralienVores Maui Spirit 4 motorhome på campingpladsen ved Undara.

Specialisten, når det gælder rejser til Australien, MyPlanet lejer nu nogle super gode autocamper og motorhomes ud. Klik her og læs mere.

11 kommentarer:

Lisa sagde ...

Hej Arne! Fantastisk at læse om jeres tur! Vi er en familie med 2 voksne og 2 børn( 8 mrd. og 3,8 år) der rejser til Brisbane til maj trods advarsler og fordomme om at rejse med så små børn. Vi har lige bestilt en Maui spirit 6 for vi tænkte at det nok var bedst med børnene placeret så tæt på os som muligt under kørslen. Er det helt tosset? Du skriver indledningsvis at i før har rejst med børnene i camper. Et der noget godt/skidt vi skal tænke over med så små børn og den rejseform? Hilsen Lisa

Arne sagde ...

Hej Lisa.

Vi har siden børnene har været 3 mdr. gamle rejst med dem oversøisk: Washington DC, Florida, vestlige Canada, vestlige USA og Australien. Det har altid været nemt.

Den største udfordring har været vi voksne. Tager vi det roligt skal det nok fungere med ungerne. Personligt skal jeg huske turen skal være på børnenes betingelser. Så er det ferie for hele familien.

Motorhomeferie og campingferie er den bedste ferieform med små børn. Maui Spirit 6 er helt klart det bedst valg. Børnene sidder lige bag jer.

Mine bedste råd. Pas på afstandene. Kør maks 150 til 250 km i gennemsnit om dagen - og hellere 150 end 250. Brug BIG4-campingpladserne. De er meget børnevelige. Køb til børnene nogle Billabongs wet-T-shirts. De holder dem varme når de bader og beskytter mod UV-stråler. Ellers husk vand, solcreme og hatte. Solen kan være barsk.

God tur.
Arne

Yde Kring sagde ...

Hej Arne!

Tak for interessant læsning.

Jeg er selv ved at lave en rejseblog på blogspot, fordi min familie med to børn på 6 og 8 år skal på en tur til Sri Lank i 6 uger.

Jeg er nysgerrig efter at finde ud af hvordan du har sat det interaktive Google kort og Panoramio kort ind forneden. Jeg synes ikke jeg kan finde gadgets på blogstop der kan gøre det.

Arne sagde ...

Hej Yde Kring.

Blogger er et fantastisk værktøj.

Det er snart længe siden jeg lavede den blog. Jeg mener at kunne huske følgende. Jeg brugte en html gadget hos blogger og fik html-koden fra min Panoramio konto, hvor billederne er lagt ind på et google kort.

God fornøjelse og god tur.
Arne

poul sagde ...

hej arne
det var helt sjovt at finde dig.
jeg har boet i austyralien i 20 aar, i cairns de sidste 19 aar.
vi skal en tur til undara til en rock og blues festival i april.
jeg har vaeret der mange gange for men ville lige se camping pladsen paa google earth.
og genkendte saa de danske kommentarer ved billederne.
jeg har ikke laest hele bloggen endnu men det lyder som en god tur
hilsen poul

Ann sagde ...

hjælp jeg kan ikke finde nogen vægt på de forskellige camper. Iflg de danske regler må jeg kun køre med max 3500kg ? Nogen der ved noget om dette

Arne sagde ...

Hej Ann.

I Australien gælder andre regler end i Danmark. Alle de motorhomes og autocamper vogne som MyPlanet lejer ud må du køre på et almindelig kørekort.

Hilsen og god tur Down Under
Arne

Ann sagde ...

Hej Arne
Takker for hurtigt svar, så er den pind ude. Resten er så op lyst og økonomi. Kan du også fortælle om man kan/må holde ind til overnatning, hvor det passer en ?
Ann
tak for god læsning

Anonym sagde ...

Hej Arne!!!

Vi var inde til dit foredrag 30.marts om Australien i autocamper,det var bare super godt.Vi skal selv afsted her 9.Maj, og køre i camper i 57 dage med 2 unger...har du et godt råd til hvordan vi opbevarer pas, billeter,penge,forsikringspapirer osv.
jeg har tænkt på en mavebæltetaske, men syntes også at det er så åbenlyst at det er der man har alt af værdi, en pengekat er også lidt besværlig at gå med under trøjen i lang tid. tak...vh cathrine

Arne sagde ...

Hej Ann.

I outbacken finder du en slags allemandsret som man kender fra Sverige. Det kræver dog at man lejer en firehjulstrækker.

Jeg vil ikke anbefale at man holder i vejkanten. Slet ikke når der kommer et 54 meter langt aussie roadtrain (lastvognstog med flere anhængere) forbi.

Der er mange billige og mange gratis campingpladser i Australien, så jeg synes det er mest politisk korrekt at bruge disse og ikke slide unødvendigt på den skønne natur udenfor campingpladserne.

Du kan finde mere om en campingguide til gratis og billig pladser på min blog under indlægget "Kommentarer, spørgsmål og svar på bloggen om vores rejse til Australien".

http://rejsertilaustralien.blogspot.com/2007/08/kommentarer-sprgsml-og-svar-p-bloggen.html

God tur Down Under.
Venlig hilsen
Arne

Arne sagde ...

Hej Cathrine.

Det glæder mig at I fik udbytte af minimødet om ferie i motorhome i Australien.

I min verden er mavebæltetasken og pengekatten gået på pension. For besværlige og for tydelige at vi er turister.

Jeg foretrækker en skuldertaske. Glem alt om rygsækken. Tingene er for langt væk når man skal bruge dem og jeg føler i hvert fald ikke altid jeg har fuld kontrol over hvad der foregår bag min ryg.

Forresten husk at tage en kopi af pas, etc. og gem et andet, hvis uheldet nu skulle være ude. Det kan gøre det hele lidt nemmere.

Vi købte for mange år siden i Canada en lille neutralfarvet skuldertaske (mål 6 x 19 x 26cm )som både min hustru og jeg nu bruger som vores "kommandocentral".

Tasken har plads til flybilletter, pas, penge, en flaske vand og børnenes DS Lite maskiner. Så er de vigtigste ingredienser til en god ferie altid lige ved hånden.

G'day Mate | Arne