tirsdag, juli 24

De unges Airlie Beach og Harry P

Vi gik morgentur på stranden ved Cape Hillsborough. Først tjekkede vi lige, om der var nogle kænguruer på stranden. Ingen at se, så vi besluttede at gå en familiemorgentur ud til Wedge Island. Den ligger ud for kysten. Det var muligt at gå der ud, da det var ebbe. Efter vi havde gået tur og fået morgenmad, kørte vi til Airlie Beach.
Cape Hillsborough beach.

Det var lørdag, og der var lørdagsmarked på esplanaden i Airlie Beach. Vi fik en parkeringsplads lige ved markedet og ud for Cactus Jacks restuarant. Osede lige en tur gennem standene. Intet der fangede vores opmærksom. På stranden var det muligt at få en ridetur på dromedarer. For første gang på vores tur oplevede vi de unges backpackerkultur. Det var det første sted på turen, hvor vi så så mange unge mennesker samlet. I slidte cowboybukser, klip-klap-sandaler og rygsække gik de ad Shuter Road, hovedgaden i Airlie Beach. Byen er udgangspunkt for ture til Whitsundays.
Denne lørdag var ikke nogen almindelig lørdag. Det var den 21. juli, og vi havde vi kun et mål. Det var at finde den nye, syvende og sidste bog om Harry Potter. De to boghandlere, som Lonely Planet nævnte, var begge væk, så panikken var lige ved at brede sig. Heldigvis - i en lille alt-mulig butik med aviser havde de en lille udstilling om de seks andre Harry Potter bøger. Var den nye udsolgt? Vi spurgte lige ved skranken. Bag disken lå en stak af de nye. Bevogtet, som var det guld. Først betale, så kunne svaret, om Harry skulle dø, afsløres.

Vi fandt hurtigt et sted, hvor vi kunne sidde og børnene lege. Bettina havde Harry og jeg The Australien (avis). Skulle have en opdatering af Tour de France og Michael Rasmussen. Vi sad ved Airlie Beach Lagoon. En park med tre swimmingpools, legeplads, solsejl og palmer.

En jungel af turudbydere
Det var egentligt ikke meningen, at vi ville have været ud til The Whitsundays, så vi havde ikke hjemmefra bestilt nogen tur. I de senere dage havde Bettina talt meget om Whitehaven Beach, som hun havde besøgt tidligere, så vi besluttede os for en tur til Whitsundays og specielt Whitehaven Beach. Bettina havde været på stranden for en del år siden, og jeg har flere steder læst, at Whitehaven Beach altid var med i top ti, når der skal kåres de bedste strande i verden. Bettina ville gense, og ungerne og jeg ville se, om en strand kunne være så fantastisk.

Vi gik på jagt efter en tur. Der var tyve butikker på hovedgaden i Airlie, som tilbød ture. De virkede som agenter og tjekkede, om der var plads. Der var tolv forskellige dagture at vælge imellem. Det var bare de ture, som opfyldte de ønsker, vi havde til en tur. Vi gennemgik alle brochurerne, hvad passede til os, hvordan med børnene, fik vi tid på Whitehaven Beach, hvordan med maden og kunne vi snorkle?

Der var tre ture, som virkede optimalt i forhold til vores ønsker. Vi valgte en tilfældig butik og gik ind for at bestille en tur til næste dag, søndag. Skuffelse. Første tur sejlede ikke den søndag. Anden tur var udsolgt. Tredje tur udsolgt. Hvad skulle vi nu? Vi fandt en sidste mulighed med Reef Jet. Ikke den optimale tur, men skulle vi af sted søndag, så var det vores sidste mulighed. Heldigt. Der var plads. Så det blev den. Prisen var ikke til diskussion. Vi måtte bare betale, hvad det kostede, hvis vi ville af sted. Og det ville vi.
BIG4 Airlie Cove.
Fakta – Lørdag den 21. juli
Oplevelser
: Airlie Beach Lagoon.
Rute: Cape Hillsborough Nature Resort – Seaforth – Mt Ossa – Bruce Highway #1 – Proserpine- Airlie Beach – BIG4 Airlie Cove.
Kørte kilometer: 133.
Overnatning: BIG4 Airlie Cove Resort Van Park, Shuite Habour Road. 36$ for en nat. Internetkiosk. 8$ for en time.
GPS koord. S20.268196 E148.718544

Ingen kommentarer: