torsdag, juni 14

Krise. Kun 80 kg med på ferie

Vi var nået til et vigtigt tidspunkt for turen til Australien. Overvejelserne om hvad skulle vi have med? Hvad skulle i taskerne? Tidspunktet hvor en familiekrise hurtigt kunne opstå, hvis vi ikke greb det rigtigt an. Heldigvis havde vi god erfaring med at pakke - og med hinanden. Vi kendte faldgruberne. Min hustru kendte mig.

Mit udgangspunkt før en rejse er altid: Vi har for meget med. "Det her får vi aldrig brug for" og "Er det her også nødvendigt?" er mine faste replikker i vores rejsemanuskript.

Det var første gang vi som familie skulle til Australien. Det gav os en ekstra udfordring, da vi mest har rejst til Canada og USA. Frem til 2006 måtte vi fire personer på vores oversøiske rejser til Nordamerika have 2 stykker bagage med hver.

Hvert stykke indtjekket bagage måtte veje 32 kilo. Det gav 4 personer x 2 stykker bagage x 32 kilo. Det var siger og skriver 256 kilo.

Et kvart ton med på ferie. Hvem har brug for det?
Det har aldrig været nødvendigt med 256 kilo eller otte tasker, men friheden til at kunne gøre det fremmer pakkeprocessen. Nu var det dog ”kun” tilladt for hver rejsende at have to stykker bagage på hver 23 kilo med til Canada og USA. Det gav stadig vores familie på fire personer mulighed for at have næsten 200 kilo med. Det skal lige siges at på min uge-tur til New York City i februar havde jeg 7 kilo med på udrejsen.

Nu til Australien
Her var reglerne nogle helt andre. Det var ikke store overvægtige amerikanere med behov for meget bagage der flyver mellem Europa og Australien via Asien. Krise? Vi måtte hver "kun" have et styk bagage på max 20 kilo med. Vores familie skulle klare sig med 80 kilo med på ferien. Mon vi kunne begrænse os? Min hustru beroligede mig. Det skulle nok gå. Selvfølgelig. Det har det altid gjort.

Problemet var ikke, hvor meget vi måtte have med til Australien. Det skulle nok gå. Problemet var, hvor meget vi måtte have med hjem. Her var den samme 20 kilo regel gældende.

4 kommentarer:

Trine sagde ...

I skal forsøge at have lidt af det hele med herned. Vejret svinger meget og det kan både være vejr til shorts, men absolut også til tykke trøjer, specielt om aftenen. Australien er et af de smukkeste steder i verden jeg har været og det er helt klart en oplevelse værd!

Anonym sagde ...

Hei !
Så er vi i samme spor. Vi er en norsk familie som reiser "down under" 24. juni. Vi er nå i pakkeprosessen sliter med prioritering. Kanskje vi treffes på veien. Vi skal ha motorhome fra Darwin til Uluru og flyr til Cairns. For så å avslutte i Brisbane og Fraser Island. Vi gleder oss.

Alexander sagde ...

hej!

Er der nogen der ved om det er muligt at forudbestille overvægt i bagagen hos qantas airways?

Har et problem med at begrænse mig til 20 kg, da jeg har en del sportsudstyr plus jeg skal opholde mig i Australien i lang tid. Er selvfølgelig klar over det skal koste ekstra, men med de normale takster vil det blive meget meget dyrt hvis man f.x har 30 kg fordelt på 2 tasker...

Og er der nogen der ved hvor mange kg håndbagage man må have med hos qantas?

Arne sagde ...

Kære Alexander.
Vedr. bagage. Jeg tror ikke det er muligt at forudbestille overvægt. I sidste ende er det kaptajnen på flyet der afgør hvornår der er "for meget" vægt med og det kan have indflydelse på flysikkerheden.
Har du overvejet at flyve over USA til Australien, så kan du mig bekendt have 2 x 23 kg. med.
Håndbagage hos Qantas er 5 el. 7 kg afhængig af billettype du køber.
Hilsen
Arne