lørdag, juni 30

Darling Harbour, Sydney

Igen tog vi en rolig begyndelse på dagen. Det var hårdt at starte så sløvt, men vi havde jo ferie. Nåede lige morgenmadsbuffetten, inden den blev fjernet. Tid til postkort og avisen. Efter middag tog vi i Sydney Aqaurium og Syney Wildlife World i Darling Harbour.

Darling Harbour var oprindeligt et skibsværftsområde med tørdoks, handelshuse og fabrikker. Nu er hele området bygget om til et stort forlystelses- og turistområde. Butikker, restauranter, museer og det overvurderede Harbourside Center.
Fra tunnellen under hajakvariet.

Sydney Aquarium
En af Sydneys topattraktioner og med god grund. Vi brugte to en halv time på at udforske havet omrking Australien. Først udfor Sydney, så sydkysten med de søde dværgpingvinger, så vestkysten og til sidst kysten ved Queensland, hvor også vores rejse skulle ende. Sydney Aquarium havde også havet ved revet, der var som et farverigt Richard Mortensen maleri. Ungerne ledte efter Nemo og venner fra Walt Dsiney tegnefilmen Find Nemo, og de var der allesammen. Klovnefisk, sæler, pingviner, rokker, og hajer. Mere end 11.000 dyr har de samlet i Sydney Aquarirum.
www.sydneyaquarium.com.au

Fra tunnellen under hajakvariet.

Sydney Wildlife World
Nabo til Sydney Aquarirum lå Sydney Wildlife World. Vi tog et skridt ind i den utrolige australske dyreverden. Kun lige indenfor, blev vi mødt af Leon, aboriginer, som viste os vandrende pinde og deres to uger gamle babyafkom plus kakkelakker og biller. Jeg var ikke klar over, om jeg egentligt havde lyst til selv om nogle dage at tage ud og opleve Australien. Efter et par udstillinger med krybdyr, slanger og myrer blev det mere fredeligt med sommerfugle, fugle, forskellige nataktive dyr, kænguruer og koalaer. En OK tur for dem, der ikke skal se mere af Australien, men vi skulle gerne opleve mere af Australien, og forhåbenligt skulle vi selv opleve de dyr, vi havde lyst til. Forhåbentligt.
www.sydneywildlifeworld.com.au/

Spiste aftensmad på Wild Taste Bar & Grill på Kings Wharf i Darling Harbour. Dyr som Harbourside Centre, men bestemt af bedre kvalitet. Det smagte bedre.

Vi gik fra Darling Harbour via King Street, stoppede ved bygningen med Slip Inn, hvor Frederik og Mary mødtes. På facaden hang både det australske og det danske flag. I vinduet på baren hang et banner med ”Congratulation. It is a Princess”. Det er vist nok søndag den 1. juli, at den lille prinsesse skal døbes. Vi fortsatte ad King Street til Pitt Street Mall (gågade), videre gennem David Jones, Australiens svar på Illum, og Hyde Park ad Oxford Street, der er livlig til de sene nattetimer.

Oxford Street
Vi gik ad Oxford Street og forbi de mange små butikker og restauranter. Der var Starbucks lige ved Oxford og Crown Street. Er man imod Starbucks næsten verdensmonopol på kaffebarer, så var der også Gloria Jean’s Coffees eller små uafhængige kaffebarer. Der var Hungry Jack, som vi Danmark kalder Burger King, så det var næsten umuligt ikke at føle sig hjemme. Plus mange spændende specialbutikker, barer og spisesteder med falafel og andet eksotisk. Nogle af butikkerne havde samme indhold som i Istedgade, men ellers et OK kvarter, som jeg bestemt vil anbefale at dykke ned i. Vi svingede om hjørnet ad Oxford og Riley, og lige fremme lå The Cambridge Inn, vores hotel.

Fra aftenes TV lærte jeg...
I dag lærte jeg, at Speedway er en australsk opfindelse, ”dirt track racing” som de kalder det. Lige meget hvad de kalder det, så blev Nicki Pedersen og Hans Andersen nummer et og to i det polske løb af world cuppen.

Fakta – Fredag den 29. juni
Oplevelser: Darling Harbour, Sydney Aquarium, Sydney Wildlife World, Slip Inn, Pitt Street Mall, Oxford Street.
Overnatning: The Cambridge Inn, 212 Riley Street, Sydney.

Ingen kommentarer: