torsdag, juli 12

Hollywood går Down Under

Hvad har Batman, Snurre Snup, Shrek og Tweety til fælles? De bor på Guldkysten. Vi fandt dem alle sammen med Police Academy (Politiskolen), Sylvester, Speedy Gonzales, Scooby-Doo og mange flere i Warner Brothers Movie World temapark på Guldkysten en lille times kørsel syd for Brisbane.

Guldkysten og området ved Brisbane er fyldt med temaparker. Der er Sea World, Dreamworld, Whitewater World, Wet’n Wild og Steve Irwins Australia ZOO. Vi havde valgt Warner Brothers Movie World. Hvorfor? Vi holder meget af Disneyparkerne, så her var mulighed for at give WB en chance. Parken åbnede kl. 10.00. Vi var der kl. 10.01. Den lukkede klokken 17.30. Vi kørte derfra kl. 17.21 efter en lang og sjov dag. Hele familien elskede at gå rundt mellem tegneseriefigurer og filmhelte.

Parkeringspladsen ved parken var stor, rigtig stor, men ikke så enorm som ved Disney World i Orlando, Florida. Movie World kan dog stadig godt fylde en hel dag i en glad turists ferie. Vi havde allerede på Treasure Island-campingpladsen købt entrebilletter og sparet 15$, så der var pengene til dagens is reddet. En almindelig en-dags entrebillet til Movie World kostede 60$ for voksne og 40$ for børn.

Der var et utal af kombinationpas, hvor det er muligt at spare, hvis vi ville besøge flere parker (Movie World, Sea World, Wet’n Wild) eller samme park flere gange. Der var Super Pass, Fun Pass, Escape Pass og Annual Pass. Escape var to parker på tre dage. Fun var tre parker på fem dage og Super var alle de parker vi havde lyst til i 14 dage. Prisforskellen mellem en enkeltdagsentre og ubegrænset brug af alle parker i 14 dage var forbløffende lille.

Vi så Shrek 4-D Adventure show med Shrek og Fiona. Udstyret med specielle briller blev vi våde og rystet igennem og følte, at vi deltog i historien. På Politiskolen så vi et hæsbæsende stuntshow. Amerikanske Chervolet politibiler, motorcykler, en roadracer, sjov, eksplosioner, fald fra bygninger, skud og biljagt. 30 minutter fyldt med underholdning og action. I en opstart med deltagelse af publikum blev vi gjort klar til selve showet, hvor de professionelle stuntfolk viste de mest utrolige ting i politiets jagt efter to røvere.
Shrek Live showet med Shrek, æsel og den bestøvlede kat var lidt af en nedtur. Det var kedeligt, og musikken fangede ikke. Nedturen blev hurtigt vendt af Scooby-Doo og hans hjælpere, en gadeparade med alle Warner-figurerne og et langt besøgt i Looney Tunes Village, hvor der er rutschebaner, biler, både og radiobiler.

De godt syv timer i parken gik hurtigt, og vi havde kun brugt tid på det, som Movie World kalder ”all family fun” og ”kids trail”. Der er også ”thrillchallenge” med fem forskellige slags rutschebaner. Den ene mere udfordrende og nervepirrende end den anden. Børnene var heldigvis for små til den slags sjov. Jeg ville gerne beholde frokosten indenbords, så vi holdt os til det familie- og børnevenlige.
Se mere om Hollywood on the Gold Coast på www.movieworld.com.au
Fakta – Onsdag den 11. juli
Oplevelser: Warner Brothers Movie World på Gold Coast.
Tip: Sæt en hel dag af til Warner Brothers Movie World.
Rute: Big4 Treasure Island – Gold Coast #2 – Pacific Highway #1- Movie World – Pacific Highway #1 – Exit 14 – Logan Road – Underwood Road – School Road - Big4 Brisbane Gateway.
Kørte kilometer: 60.
Overnatning: Big4 Gateway Village Resort, 200 School Road, Rocherdale, Brisbane, 45$. Trådløs netværk. 90 minutter gratis.
GPS koord. S27.590701 E153.109487

Ingen kommentarer: