mandag, juli 9

I skyerne over regnskoven

De sidste 20 kilometer inden Dorrigo, kørte vi gennem tæt skov op ad bjerget. Det steg og steg, sving efter sving,. Det var rent Alpe d’Huez. På toppen, 762 meter over havet, forventede jeg en bjergtop, men blev skuffet. Vi var på toppen, men der var ikke en bjergtop. Det var et bakket plateau som hjemme i Østjylland. Heroppe blev vi mødt af efterårsvejr og træer uden blade. Det var her den australske vinter gemte sig. Her lå byen Dorrigo med 1.000 indbyggere. En rigtig landsby, hvor livet og butikkerne var koncentreret om byens centrale vejkryds, en statue midt i krydset og pubben på Dorrigo Hotel. Dorrigo Hotel.

Efter at have indtaget frokost ved en lille legeplads i udkanten af Dorrigo, kørte vi til nationalparken og Rainforest Centre. Dorrigo National Park - en af Australiens World Heritage regnskove, og nok den som er lettest at besøge. Vi trillede ind på den lille parkeringsplads ved Rainforest Centre et par kilometer udenfor Dorrigo by. Ved centret, på den modsatte side af parkeringspladsen, begyndte The Skywalk. Det var en kort træbro, som var bygget udover regnskovens trækroner. Herfra kunne vi se ned på træer, palmer og bregner. For enden af træbroen var der frit udsyn til hele parken, bjergene og til havet helt mod øst. Vi kunne se en supertanker på havet.

Fra centret kørte vi en kilometer til Gold picnic området og gik ”the birdwalk”-stien. Endnu en gangbro af træ bygget gennem regnskoven. Vi så og hørte flere fugle, mens vi gik den korte tur. Under os kunne vi følge en Australian Brush Turkey gå og skrabe i jorden og lede efter føde. I træerne sad farvestrålende fugle og sang. Det var som et stort grønt tropisk fuglebur.

Herefter kørte vi tilbage mod havet og Bellingen. Byen Bellingen ligger langs floden af samme navn. En laid-back by med en charmerende hovedgade fyldt med slagterforretninger og restauranter med tofu-retter. Traditionel og alternativ livsstil mødes. Vi indtog dagens is i Bellingen Gelato Bar lige overfor byens krigsmonument. ”Lest we forget” over byens faldne soldater i 1. og 2. Verdenskrig.

Darlington Beach Resort.

Langs landevejen så vi plantager med bananer og appelsiner. Vi stoppede kort i Coffs Harbour for at tage et billede af en banan. Efter sigende verdens største. Vi var nu i banan-land. Bananplantagerne lå tæt om Coffs Harbour. Ved den store banan lige nord for byen var der guidede ture gennem en bananplantage. Vi fortsatte til Darlington Beach Resort, lige nord for Woolgoolga.

Fakta – Fredag den 6. juli
Oplevelser: Bellingen, Dorrigo, Dorrigo National Park.Tip: Stop ikke ved den store banan i Coffs Harbour.
Rute: Nambucca Heads – Pacific Highway #1 – Urunga - #78 - Bellingen - #78 – Dorrigo – Dorrigo National Park - #78 – Bellingen – Pacific Highway #1 – Coffs Harbour – Darlington Beach.
Kørte kilometer: 176.
Overnatning: Big4 Darlington Beach Resort Park, 104-134 Eggins Drive, Arrawarra. 44,10$. WiFi 1T10 min for 10$.
GPS koord. S30.04747 E153.188767
www.resortparksautsralia.com.au

Ingen kommentarer: