søndag, juli 15

Fra pub til hav, Noosa Heads

Vi droppede Stewe Irwins Australia ZOO. Manden som blev kendt på TV for at lege med krokodiller og som mistede livet i havet. Vi havde ellers planlagt at besøge hans zoologiske have lidt nord for Brisbane. Men tiden skulle hele tiden prioriteres. Vi havde ellers fra flere sider fået parken anbefalet, men måtte alligevel vælge den fra. Sådan er det at rejse ud og opleve. Hver gang vi vælger noget til, så har vi også valgt en masse andet fra. Selvom vi ikke vælger noget til, så var der meget vi ikke kunne få set. Gælder specielt i Australien, hvor afstandene er store og hele tiden skal tages med i overvejelserne. Vi var også endnu så mættede af oplevelser fra Movie World, at det ville blive for meget dagen efter igen at skulle bruge en hel dag med intense oplevelser.

Vi stoppede i stedet for ved Aussie World for at se den noget specielle Ettamogah Pub.
Noosa Heads
Det blev til nogle timer på en strand ved skønne Noosa Heads i stedet. Endnu en dag med solskin og over tyve grader. Endnu en strand og nogle surfere og en hel del som badede i havet. Noosa er en mindre, meget pænere, mere hyggelig og mere voksen udgave af byerne ved Guldkysten. Ikke så hektisk. Med flere "up scale" butikker. På Hastings Street så vi bl.a. Armano og Hugo Boss og flere restauranter med hvide duge på bordene.

Noosa er en ”lille” perle med 40.000 indbyggere spredt rundt om flere laguner og vandløb, Noosa River og Weyba Creek. Over byen ligger Noosa National Park. Noosa by består af tre dele. Noosa Heads, Noosaville og Noosa Junction. De ligger som et smukt og mere mondent Key West med tropisk vegetation. Byen er fyldt med alléer med palmer og mange rundkørsler. Flere end i Viborg. Ingen lyskurver. Kun rundkørsler overalt. Her ville vi gerne have haft noget mere tid. En dag kommer vi tilbage. Vi måtte videre til Hervey Bay for vi havde en aftale med Fraser. Vi vinduesshoppede lidt ved ejendomsmægleren Laguna og ingen tvivl. Noosa er de riges legeplads. Et tyve år gammelt palads ved vandet, hvor huset har brug for en kærlig hånd kostede 2,9 millioner dollars og så var det uden swimmingpool, men med fem soveværelser, tre badeværelser og plads til fem biler.
Hervey Bay
Fem forstæder, Point Vernon, Pialba, Scarness, Torquay og Uranga, forbundet af ti kilomter strand. Vi var her ”bare” for at gøre os klar til Fraser Island. Vi fik vasket, handlet ind og så var vi klar til at tage med båden til Kingfisher Bay Resort fredag.

Fakta – Torsdag den 12. juli
Oplevelser: Ettamogah Pub og Noosa Heads.
Rute: Big4 Brisbane Gateway –School Road - M1 – Bruce Highway #1 – Noosa Heads – Bruce Highway #1 – Highway #8 – Hervey Bay - Big4 Hervey Bay.
Kørte kilometer: 363.
Overnatning: Big4 Fraser Lodge Holiday Park, 20 Fraser Street, Torquay, Hervey Bay. 45$. Internetkiosk.
GPS koord. S25.285311 E152.87246

Ingen kommentarer: