tirsdag, juni 26

Sightseeing og natsafari i Singapore

Fra vores hotelværelse havde vi udsigt over byen. Ned mod floden, mod Capitol Building, mod parlamentet, mod City, mod St Andrew’s Cathedral, mod Raffles Landing og Singapore River og mod Singapore Cricket Ground på Padang – et tydeligt tegn på britisk kolonisme omgivet af bygninger fra kolonitiden. St Andrew katedralen er bygget i tidlig gotisk stil i 1861. Arbejdskraften kom fra slaver, venligt stillet til rådighed af det britisk imperium. De var altså bare venlige, de britere. Kirken var hvid. Farven kom fra en blanding af skaller, æggehvide og sukker.

Vi stod først op klokken 10.00 Singapore tid. (04.00 DK tid). Det var lidt svært at få liv i børnene, men morgenmadsbuffeten på Swissotel lukkede klokken 11.00, så hvis vi skulle have lidt morgenmad, så måtte vi få dem op. Først var de som to ukogte grønsager. Øjnene var ikke engang som to tynde streger. De var ikke-ekstisterende. Efter ti minutters snakken kom det første øje. Efter tyve minutter var de begge vågne. Efter 30 minutter stod vi ved elevatoren. Mogenmaden var på 2. sal. Vi kunne vælge mellem en ”Kopi Tiam - asiatisk” og en ”Cafe Swiss - vestlig” morgenmadsbuffet. Vi valgte det sikre, Cafe Swiss. Efter Hilton standard gav vi buffeten fire af fem Hilton-stjerner.

Klokken 13.30 havde vi bestilt en city tour. Udstyret med 2 x Nintendo og hver med et orange city tour klistermærke, stod vi klar i hotellets lobby. Hvor var det dog nemt at holde ferie, når alt var bestilt og organiseret hjemmefra. I Singapore ekstra nemt, da vi ikke skulle tænke på overtøj eller varmere tøj til om aftenen. Herligt.

Singapore City sightseeingtur med TourEast. Vi blev samlet op ved hotellet og kørt til Cross Street i Chinatown, hvor busserne for de forskellige ture mødes, og de opsamlede deltagere fordeles på de bestilte ture. Vi var heldige. Bussen som samlede os op skulle have dagens sightseeingtur, så vi skulle bare blive siddende. Efter tre minutters ventetid var vi på vej. Vores guide, Poo, fortalte med et utroligt engagement om Singapores historie, udvikling og om folks forhold. Som var det hans egen personlige historie.

Singapore var ikke, som jeg havde forventet. Byen har lidt over 4 millioner sjæle og tiltrækker hvert år cirka det dobbelte i turister. Der var meget asiatisk blandet med meget fra vesten. Der var rent. Der var ordentligt. Der var mange regler. Singapore er ikke ret stor. Faktisk lille, meget lille. Bare en plet på et kort klemt inde mellem de geografisk store lande Malaysia og Indonesien, som også i indbyggertal overtrumfer den lille bystat. Når det kommer til handel, økonomi og teknologi, er Singapore ikke nogen dværg sammenlignet med naboerne. Her er Singapore en smørklat og Asiens førende i mange sammenhænge. Men hvad havde jeg forventet?

Byturen begyndte i centrum, og første stop var ved Merlion Park ved havnefronten. Her står statuen af Merlion, dyret som er halvt løve og halvt fisk. Herefter gik turen gennem Chinatown med stop ved Thian Hock Keng-templet i Telok Ayer Street. I Chinatown var der bevaret mange huse fra kolonitiden, bygget efter helt faste foreskrifter med overdækket fortorv, til afskærmning mod sol og regn.
På vej ud af Chinatown kom vi forbi det ældste hindu tempel i Singapore, Sri Mariamman på South Bridge Road. Herefter gik det videre gennem byen med stop ved en statsstøttet fabrik, der forarbejdede ædelstene. Et rigtigt Otto Duborg stop. Her må turdeltagere gerne bruge lidt penge... Næstsidste stop var den national orkidehave i Singapores botaniske have. Sidste stop var i Little India, og her sluttede turen for vores vedkommende. Vi fik sagt farvel til det talende maskingevær Poo. Manden var et orakel af udenad lært viden om byen, øen og staten Singapore.
Vi gik lidt rundt i Little India. Nåede at købe en nøglering med Merlion, en vifte og et pasminasjal, inden sulten meldte sig. Vi spiste aftensmad på Apolo Banana Leaf ved Serangoon Road. Et cafeteria med indisk gourmetmad, hvor vi spiste af bananblade. To slags ris, to slags brød, to slags tilbehør, forårsruller og drikkevarer. Nok til fire voksne, og det hele for bare 38 SGD. Efter maden tog vi en taxi til Night Safari i Singapore ZOO på Mandai Lake Road. 15 SGD kostede turen fra Little India.

Night Safari er efterhånden blevet lidt af en institution i Singapore. Det tog syv år at opbygge konceptet og bygge haven, der kun har eksisteret siden 1994. Allerede nu har mere end 11 millioner mennesker besøgt den natteaktive zoologiske have. Stedet åbner kl. 18.00 og har åbent til kl. 24.00. Det kostede 84 SGD for vores adgangsbilletter (to voksne og to børn) og tur med det lille ”safaritog”. Det inkluderede også Creatures of the night show. En god halv time med optræden af dyrepassere og dyr. Der var masser af dyre spisesteder i forbindelse med Night Safari, så vi behøvede ikke at begynde natteoplevelsen sultne.

Der er tale om verdens første zoologiske have kun bygget for besøg af publikum om natten. Skabelsen af Night Safari er en kombination af flere faktorer. Den almindelige zoologiske have fik meget positiv feedback på de natture, de havde lavet i 1980’erne. 90% af de tropiske dyr er aktive om natten. Singapore har en meget fast solnedgang kl. 19.30 og kølige, men stadig lune nætter og meget lidt regn. Dette gjorde mulighederne for en natzoologisk have perfekte. Turen rundt med det lille ”safaritog” fungerede perfekt. Specielt når man som vi rejser med mindre børn. Turen med ”safaritoget” var 3,2 kilometer og varede 45 minutter.

Eneste negative oplevelse vi havde hele dagen var servicepersonalet, der ikke kunne finde balancen mellem at ignorere os som kunder eller jagte og overvåge os hele tiden. En mellemting - lidt diskret tilstedeværelse ville være nok for en dansker som mig.

Fakta – Mandag den 25. juni
Oplevelser: Sightseeingtur, Merlion Park, Chinatown, Littel India, Botanical Garden, Night ZOO.
Overnatning: Swissotel The Stamford, Singapore.

Ingen kommentarer: