tirsdag, juni 26

En ø, en flod, en by og et land - Singapore

Den asiastiske bystat ligger kun godt 100 kilometer nord for ækvator. Det betyder, at vejret hele året rundt er enten varmt eller meget varmt. Den gennemsnitlige dagtemperatur ligger på 26 grader.

Vi landede i den rene, venlige og nemme Changi-lufthavn. I flyet havde vi udfyldt en enkel udformet indrejseformular, som skulle afleveres i immigrationen. Ti minutters kø og fire stempler og vi var inde i Singapore. Det havde kun være nemmere at komme ind i Sverige eller Tyskland.

100 meter efter immigrationen stod vi ved bagagebånd nummer 17 med bagagen fra Qantas-flyet fra Frankfurt. Allerede da vi kom til båndet, kørte de første to af vores tasker på båndet. To minutter senere var vi på vej gennem tolden med alle fire tasker. Jeg aldrig før skullet gå så kort i en international lufthavn. Fra gaten til immigrationen til bagagebåndet og ud til den videre transport.

Vi havde hjemmefra og gennem MyPlanet bestilt transport fra lufthavn til hotel. Vi orkede ikke, når vi kom til Singapore, enten at skulle med offentlige transport eller til at finde en taxi. Vi blev i ankomsthallen mødt af først en venlig smilende indisk udseende herre med et skilt med mit navn, dernæst endnu en indisk herre, som også var vores chauffør. Jeg har aldrig før prøvet en personlig afhentning i en lufthavn. De to herrer fra TourEast pakkede den lille minivan med vores bagage og kørte os direkte til vores hotel Swissotel The Stamford. Undervejs satte de en tegnefilm med Tom & Jerry på til børnene. Det scorede lige ekstra point hos forældrerne. Servicen kostede 50 Singapore dollars (svarer cirka til 200 kr.). De penge var givet godt ud efter en 11 timers flyvetur.

Vi blev sat af ved hotellet i centrum af Singapore. Swissotel lå overfor det kendte Raffles Hotel. En porter tog vores bagage og bragte det videre til vores værelse på 19. sal. Værelse 1961. Swissotel The Stamford-bygningen var verdens højeste hotel, da det blev bygget. I dag har bl.a. et hotel i Dubai rykket forbi, men Swissotel The Stamford er stadig en af de højeste hotelbygninger i Asien. 72 etager med bar på toppen.
Singapore er det perfekte sted for sådan en tilflyttet vestjyde type som mig, der har problemer med hvornår og hvordan, jeg skal give drikkepenge. I Singapore opfordres der generelt til ikke at betale drikkepenge. Det gælder specielt på hoteller og restauranter, hvor der automatisk er sat ekstra 10% servicegebyr på regningen. Porteren på Swissotel, der måtte slås med vores bagage, finde en roll-away-seng og på TVet fandt tegnefilm til børnene, fik dog lige 4 dollars som tak for hjælpen. Lidt modvilligt tog han imod dem. Det var imod reglerne. Klokken var 19.30, da vi kom til hotellet, og børnene skiftede til noget lettere, der passede til de 28 grader, som termometeret stadig viste.

Efter en times forsinkelse ud af Kastrup, flyveturen til Frankfurt, ventetiden i Frankfurt, den halve times forsinkelse ud af Frankfurt, 11 timers flyvning fra Frankfurt, to fly-måltider og 6 timers siddende søvn, var vi klar til et ”godt” aftensmåltid, men det skulle også være nemt. Bag ved Raffles Hotel, kun to gader fra vores hotel, lå der en McDonald's. Ja, vi var kommet til det spændende asiatiske køkken, men ”what the heck”. Det var godt med de saltede pomme frites.
På vej tilbage til hotellet ”vinduesshoppede” vi i Raffles Hotel Shopping Arcade. Gennem butiksruderne kunne vi se drømmen for den ultimative bag lady, Loius Vuitton. Vi krydsede Bras Basah Road og gik ind i Raffles City Shopping Centre – www.rafflescity.com.sg , der har åben fra kl. 11.00 til 22.00. Et indkøbscenter i bedste amerikanske stil. Centeret dækkede hele blokken overfor Raffles Hotel. I kælderen var der restauranter, på etagerne over mange forskellige slags butikker og oven over alt flere hoteller herunder Swissotel The Stamford. Så vi skulle ikke ud i varmen, men kunne blive i den kunstige air condition for at komme tilbage til hotellet. Det var dejligt at komme tilbage til værelset og ”flade ud” i sengene med Nintendo, blade og guidebøger.

Fakta – Søndag den 24. juni
Oplevelser: Singapore by night, Raffles Hotel, Raffles City Shopping Centre.
Overnatning: Swissotel The Stamford, Singapore.

2 kommentarer:

Mogens sagde ...

Hej Arne
Du skriver, du bestilte transport fra lufthavn i Singapore til jeres hotel. Vi skal 10 uger til AUS her fra 08.11 og skal via Singapore. Billeter bestilt via MyPlanet, København. Hvordan klarede du det med transporten til 200. My Planet Kbh. siger 145 pr. person.
Venlig hilsne
Mogens Jensen

Arne sagde ...

Kære Mogens.
Jeg har været tilbage og tjekke min ordre og det kostede os 50 SGD pr. person. Det svarer med den nuværende kurs til kr. 190.
Hilsen
Arne