torsdag, august 9

Cairns Colonial Club og den sidste dag

Luften var 26, vandet var 18 og UV faktoren ekstrem. Vi var i Cairns. Seks fantastiske uger med familieferie i Australien var nået til den sidste dag. Den tilbragte vi med en stille morgen på Cairns Colonial Club Resort. Fik svømmet lidt i poolen bag vores værelse 320. Vi begyndte også at pakke. Kunne vi nu have det hele med hjem? Og hvor meget ville det veje?

Efter svømmeturen legede børnene lidt på den lille legeplads på hotelområdet. Klokken 12.00 var vi klar til den sidste tur ind til byen. En sidste tur til den 2 kilometer lange esplanade, der er byens ansigt mod havet. Børnene ville gerne svømme i den blå lagune, som de kaldte The Lagoon, der er en swimmingpool med lidt kunstig strand i hjertet af Cairns og lige ved havet. Det var lørdag, og Lagoon-området var fyldt med solbadere.
Rejser til Cairns, Queensland, AustralienLagunen er en 4.800 m2 saltvandspool, hvor det er sikkert at svømme hele året. Der er livreddere tilstede fra tidlig morgen til sen aften. Palmer og træer skaber skygge og hygge, ligesom der er en del BBQ-områder. Alle grill-områderne var optaget. En del af Cairns 125.000 indbyggere holdt fri og var en tur ved ”stranden”.

Det var vinter, men vejret var stadig som en god dansk sommerdag med 26 grader, og vandet var dejligt forfriskende med 18 grader. Solen bagte ubarmhjertigt fra en skyfri himmel. Godt vi havde købt nogle blå Billabong wetsuits-bluser til børnene. De varmede kroppen i det kølige vand og beskyttede mod solens stråler.
Rejser til Cairns, Queensland, Australien

Rejser til Cairns, Queensland, Australien
Rejser til Cairns, Queensland, AustralienVi sagde farvel til Cairns med at få is med karamel på Maccas, der ligger på hjørnet af The Esplanade og Shields Street, lige overfor The Lagoon. Herefter handlede vi lidt ind i Woolies og tog bussen tilbage til Cairns Colonial Club.

Cairns Colonial Club Resort
Vi boede fire nætter på hotel i Cairns. Fra det øjeblik vi trådte ind på Cairns Colonial Club, CCC, følte vi os tilpas. Vi blev i receptionen mødt af en receptionist og en porter, som skulle køre vores bagage til værelset. Grønne hawaiiskjorter, smil, hjælpsomhed og humor var kendetegnende for alle medarbejderne.
Rejser til Cairns, Queensland, Australien
CCC ligger i udkanten af Cairns, men ikke længere væk, end det er muligt at gå fra centrum. Det tager cirka en time. Med bil tager det ti minutter. En taxi koster mellem 13 og 15$, og CCC har en gratis bus som fire gange om dagen kører mellem centrum og hotellet.
Rejser til Cairns, Queensland, AustralienRejser til Cairns, Queensland, AustralienCCC har 345 værelser fordelt på fire typer: standard, colonial, studio og superior. Dertil kommer to special access rooms, en honeymoonsuite og to VIP suites.Vi havde et studio room, så vi havde et lille thekøkken, køleskab og elkedel. Resortet ligger på et 4,5 hektar stort område, der minder om et barn af Holstebro Badeland og Randers Regnskov, hvor man kan overnatte. Der er grønt og frodigt overalt. En gang tropisk North Queensland lige udenfor døren med tre laguneformede swimmingpools og tre resutauranter. Er hotelområdet ikke grønt og stort nok, så ligger der ti minutters gang fra hotellet en botanisk have.
Rejser til Cairns, Queensland, Australien
Rejser til Cairns, Queensland, Australien
CCC havde også gratis transport til/fra lufthavnen, og søndag morgen den 5. august blev vi kørt til lufthavnen, og en lang hjemrejse begyndte.

Fakta – Lørdag den 4. august
Oplevelser: The Esplanade, The Lagoon.Rute: Cairns Colonial Club – Cairns - Cairns Colonial Club.
Overnatning: Cairns Colonial Club, 18-26 Cannon Street, Cairns.
GPS koord. S16.91171 E145.748071
www.cairnscolonialclub.com.au

Ingen kommentarer: