onsdag, juli 4

Tid til camping - tid for vores ferie i motorhome

I slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet indtog først opdagelsesrejsende, senere ”udsendte” britiske kriminelle og derefter modige nybyggere Australien. Efter Anden Verdenskrig fulgte indvandringsbølger af europæere, herunder også en del danskere. Så fulgte bølger af unge rygsækrejsende, studerende og nu 18-30 årige, der tager på working holiday i Australien. Nu, i 2007, blev det vores tur til at følge sporet. Men lad os ikke glemme, at allerførst kom aboriginerne, og at Australien først var deres land. Med respekt for landets oprindelige befolkning ville vi nu tage ud og opdage vores Australien, men ikke glemme, hvem der var her først.

Fire store tasker og fire håndtasker. Tid til at sige farvel til Sydney og The Cambridge Inn. Efter morgenmaden pakkede vi og fik checket ud af hotellet. På Riley Street fik vi standset en taxi og blev kørt til Maui Rental Stations på 653 Gardeners Road, Mascot. 16$ var den beskedne sum for turen. Taxier var en nemt, effektiv og billig transportform rundt i Sydney.

Vi forlodd storbyen. Droppede storbyferieformen, som vi brugte i Singapore og Sydney. Nu var det tid til camping. Vi skulle køre i motorhome. Vi havde gennem MyPlanet lejet et Maui Spirt 4 motorhome. Stort nok til to voksne og to børn.

Vi kunne fra kl. 08.00 søndag hente vores motorhome hos Maui i nærheden af Sydney International Airport. Vi var der kl. 10.30 og blev modtaget af new zealænderen Sam. Vi fik ordnet papirarbejdet og fik gennemgået vognen. Maui havde ikke travlt, men alligevel tog det næsten en time, inden vi var klar til at ”ramme” landevejen.

Første tur – første detour – 16 km
Det var min første gang bag rattet på en venstrestyret bil på veje med venstrekørsel. Det krævede lidt tilvending. Specielt når jeg på samme tid skulle orientere mig og finde den rigtige retning. Det vi skulle var ganske enkelt, og alligevel gik det så galt. Først Gardeners Road, så Botany Road, så motorvej 1 efter Canberra, hvor svært kan det være?

En søndag uden myldrertidstrafik og for en nybegynder? Ganske svært. I 3. lyskurve fik jeg drejet forkert. Vi endte på motorvej 1, men i den forkerte retning. Mod Sydney centrum. OK, første frakørsel, så var vi på sporet igen. Yeah, right! Men der var langt til første frakørsel. Plus der ikke var forbindelse til modsatte retning. Ingen tilkørselsrampe mod Canberra. Nu gik det først rigtigt galt. Gennem industrikvarterer og boligområder gik det, mens vi diskuterede retningen. Godt, ungerne var optaget af Super Mario på deres Nintendoer.

Kunne vi ikke bare følge motorvejen til næste tilkørsel? Eller orientere os efter solen? Eller bruge et kort. Hvad var der egentligt galt med en GPS? Jeg har altid sagt, det ikke var nødvendigt. I den situation var jeg klar til at bytte konen for en GPS.

Mens vi kørte og stadig sad og ”snakkede” om retningen, kom vi forbi Zetland Hotel. Det havde vi set før. Gemmelkendt område. Her kørte vi også med taxien på vej ud til Maui. Ups. Der var Botany Road og den store fodbold på taget i krydset med Gardeners Road. Derhenne lå Maui Rental Station. Tyve minutter og 16 kilometer og vi var ikke kommet ud af stedet, men heldigvis tilbage, så jeg fik et nyt forsøg i samme lyskurve, hvor det var gået så galt. Denne gang fik jeg valgt rigtigt. Mod Wollongong. Mod Canberra. Ægteskabet holdt. Nu kunne vi helt sikkert klare alle Australiens udfordringer. Næste gang var jeg til GPS. I hvert fald vil jeg overveje at leje en. Måske.

Jeg måtte glæde mig over, at jeg hele tiden fik holdt til venstre. Kom rigtigt forbi de andre trafikanter og ind i de rigtige vejbaner. Det var da et godt tegn. Det gik mod Canberra. En time med ”Kassel”-bakker, op og ned, og vi kom over Great Dividing Range, 724 meter over havet. Herefter gik det lidt ned gennem et plateau og våd område og til Canberra, 500 meter over havet.
Klokken 17.30 tjekkede vi ind på EPIC. Vi overlevede første dag med venstrekørsel. Det skulle nok blive en god ferie i motorhome i Australien.

Fakta – søndag den 1. juni
Oplevelser: En ekstra tur gennem Sydneys boligkvarterer. Turen over Great Dividing Rrange.
Tip: Hold hovedet koldt i trafikken. Følg de andre og tag det som en oplevelse, når du eventuelt kører forkert.
Rute: 653 Gardeners Road, Botany Road, detour, Botany Road, motorvej #1, motorvej # 5, motorvej # 31 (Hume Highway), motorvej # 23 (Federal Highway), Australian Capital Territory, Canberra, EPIC Campground på Federal Highway.
Kørte kilometer: 299.
Overnatning: Exhibition Park in Canberra, EPIC campground, 8 kilometer nord for centrum, på hjørnet af Federal Highway og Flemington Road. 20$ med el.

Ingen kommentarer: