torsdag, juli 12

En rolig dag i Byron Bay

Solen varmede allerede fra klokken 07.00. De andre campister var også oppe. Vi var kun fire vogne på det lille græsareal ved vandet. Klokken 08.10 var de andre kørt. Det handlede om at bruge de lyse timer. Vi havde dog ikke så travlt. Vi ventede på, at børnene skulle få leget færdigt. De havde gang i en leg, for vi voksne uforståelig, picnic-gemme-pokemon-leg, som foregik både udenfor og indenfor i motorhomet. Der var tid til en ekstra kop kaffe, og vi fik opdateret vores regnskabsbog.
Campingpladsen i Ballina.

Vi kørte fra pladsen kl. 09.55. Check-out tid på de fleste BIG4 pladser er kl. 10.00. Vi fulgte strandvejen mod Byron Bay. Først kørte vi op til fyrtårnet ved Byron Bay. Helt oppe ved toppen af tårnet var der kun tyve parkeringspladser, men vi fandt en. Vi var de eneste i motorhome, som havde fundet vej til toppen. Det kostede så godt nok syv dollars for en times parkering.
Byron Bay.
Vi gik op til fyrtårnet. I havet nedenfor os svømmede femten delfiner, som små streger i vandet, der med korte mellemrum dukkede op til havoverfladen. Ved Byron Bay Lighthouse ligger det østligste punkt i Australien. Vi gik derned og de 250 trin videre ned til sandstranden. Fremme ved selve byen Byron Bay fandt vi en parkeringsplads kun få hundrede meter fra centrum og gik en tur rundt. Fik frokost og handlet ind i Wollsworth, vores foretrukne supermarked. Herefter trillede vi videre. Det havde været en rolig dag uden de store aktiviteter.
Campingpladsen ved Hastings Point.

Fremme ved campingpladsen benyttede vi os af de fine vaskefaciliteter, som pladsen havde. Alle de BIG4 pladser, vi indtil nu havde boet på, har haft fine vaskefaciliteter. I kiosken på tankstationen lige ved siden af pladsen havde de fået de nye ugemagsiner. Mary var på forsiden. Overskrifterne lød ”Princess Mary Christens Isabella” og ”Mary’s Royal Christining”. Australien har fået kongelige eller i hvert fald deres egen prinsesse.
På campingpladsen havde de Neptuns borg - et legeområde for børn. To universitetsstuderende ikke bare kiggede efter de tyve børn, som var ”indskrevet”, men fandt på lege og holdt styr på ungerne. Asta og Alfred ville også være med. I halvanden time blev der leget på australsk. Leg er et universelt sprog.

Vi var færdige med New South Wales. Ruten fra Sydney til Hastings Point, som vi havde tilbagelagt, var som vist på kortet.
Klik på kortet for at se det i større format.

Fakta – Mandag den 9. juli
Oplevelser: Byron Bay.
Tip: Tag tid til at lære at bodysurfe ved Byron Bay.
Rute: Big4 Ballina – Lennox Head – Byron Bay – Big4 Hastings Point.
Kørte kilometer: 88.
Overnatning: Big4 North Star Holiday Resort, 1 Tweed Coast Road, Hastings Point.
GPS koord. S28.355585 E153.572774

Ingen kommentarer: