onsdag, juli 4

Rusty Roo - Vores Maui Spirit 4 motorhome

Vi hentede vores lille hjem på hjul hos Maui på 653 Gardeners Road i Mascot, en forstad til Sydney, ikke langt fra lufthavnen.

Vi havde hjemmefra hos MyPlanet bestilt et Maui 4 motorhome. Der var plads til fire sovende, der var gasblus, emhætte, køleskab med en minifryser, mikrobølgeovn, varme/air condition, toilet/brus.

Vognen har to batterier. Et til bildelen og et til bodelen. Det til bodelen bruges til køleskabet. Gassen fra en 9 liters flaske bruges til varmt vand og til gasblussene. Der er 10 meter el-kabel, haveslange til påfyldning af vand, kost og spand.

Indretningen var perfekt. Meget effektiv og minimalitisk. Ingen unødvendigheder. Lige det vi havde brug for på en ferie.
Udsnit af Maui Spirit 4 motorhome

Udstyr til det rullende sommerhus
Af køkkenudstyr var der dybe og flade talerkner, krus, glas, knive, gafler, skeer, dåse-og ølåbner, diverse skåle, colandergryde, pande, grydeskeer, skærebrædt, kedel, tekande, stempel kaffekande, brødrister og viskestykker.

Af sengetøj fik vi puder og pudebetræk, dyner og betræk, lagner og håndklæder. Af andet udstyr: brandslukker, kost, spand, slange, klemmer, minikost og fejebakke og kemikaler til toilettet. Vi havde også fire picnicstole og picnicbord. Vi fik også en lille starterkit med toiletpapir, gummihandsker, opvaskemiddel, shampoo, to svampe, sæbe, en pakke papirservietter og moskitobrænder.
Starterkit fra Maui.

Motorhomedelen var bygget på en Mercedes Sprinter 313 CDI med automatgear og 2,5 L motor. Diseltanken kunne tage 75 liter. Friskvandstanken var på 85 liter, og tanken til spildevand var på 90 liter.

Målene på de to senge var: 2,1 x 1,25 og 2,1 x 1,2 meter. Udvendige mål på motorhomet (længde x bredde): 6,0 x 2,2 meter.

Strøm på bilen: 12 volt. I bodelen var der to kontakter med 220 volt. Varme/air condition, mikrobølgeovn og stikkontakter virkede kun når vognen havde forbindelse til 220 volt på campingpladser.

Den eneste fejl jeg kan finde på vej på ferie i motorhome er, at de lejede motorhomes kommer med et tomt køleskab. Det første stop på en ferie i motorhome er ved et supermarked. Vi valgte Woolworth, Dickson Place i Canberra. For 121$ fik vi købt en bund af grønt, frugt, småting og mad til de første dage.

Vognen, vi fik, var en erfaren udlejningsvogn, som må have set det meste af Australien, da den allerede havde slugt 124.356 kilometer asfalt. Det, plus automatgearet, der nogle gange fik bilen til at give et kænguruspring, gjorde, at vi allerede dag 1 gav vores rullende hjem kælenavnet ”Rusty Roo”.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Rigtig god fornøjelse på jeres tur. Vi vil følge jeres erfaringer med stor interesse, da vi selv (en familie på 5) skal afsted i september, og slet ikke har nogle erfaringer som campister i motorhome, og Australien er også et ukendt kontinent for os.

Anonym sagde ...

...Også herfra skal lyde en rigtig god tur. Vi følger spændt jeres tur, da vi også, en familie på 5 rejser til Australiens østkyst i januar og skal kører i mobilhome i 6 uger.
Nordjyderne

tomas sagde ...

Jeg er vild for at læse videre. Vi skal på "samme" tur i januar hvor vi har 6 uger i Australien. Jeg havde dog satset på at turen fra Sydney til Cains skulle vare 3 uger. Så skulle vi bruge de sidste 3 uger i Sydney hvor min søster bor.

birthe liljedahl sagde ...

tak for kommentarerne. er det muligt at få prisniveauet at vide.

birthe liljedahl

Arne sagde ...

Kære Birthe.
Motorhome og campervans kan lejes fra kr. 350 pr. dag. Afhængig af størrelse og tidspunkt. Prisen for hele vores tur kan du se under indlægget: Australien. Hvad kostde turen.
Hilsen
Arne