onsdag, juli 18

Tal fra ferie i motorhome og camping i Australien

Ferie i motorhome - en perfekt ferieform. Den passer familier, hvor der skal tages hensyn til de små. Det skal være nemt med mad og toiletbesøg. Det er praktisk, og det skal være let, når det er ferietid.

Vi havde både i 2005 og 2006 holdt ferie i motorhome i det vestlige Canada. En perfekt ferieform for vores familie. Det var campingferie på den gode måde. Vi lå ikke på jorden. Vi kunne komme tæt på naturen. Vi blev ikke trætte af fast food og restaurantmad, og børnene havde mulighed for at være aktive og var ikke spærret inde på et hotelværelse.

For at familieferie med små børn skal være sjovt, skal der være tid nok. Tid til ikke at skulle stresse af sted. Tid til at lege. Tid til legepladser. Tid til at spille bold. Det gør det sjovere for børnene og dermed også for os voksne. Derfor planlægger vi kun få aktiviteter hver dag.

Status på vores to første uger i motorhome
På nær to nætter brugte på første del af vores tur udelukkende campingpladser i BIG4-kæden. Det var ikke et valg, vi havde gjort hjemmefra. Det blev bare sådan. Det var campingpladser af høj kvalitet. I Canada har vi altid gået efter skov-campingpladser i provins- og nationalparker. Hernede i Australien har det fungeret perfekt med BIG4, og det gav os mulighed for at lade børnenes Nintendo DS’er op. Jeg har haft strøm til min bærbar. BIG4 pladserne har også haft mange aktiviteter. Der har været tennis, bordtennis, hoppepuder, basketballbane, plads til fodbold, beach volley, swimmingpools og rum med spillemaskiner, bøger, TV og DVD’er. Ingen tvivl. Det har været alletiders for børnene. De har elsket det.

Køleskabet i Maui motorhomet kan klare 6 til 12 timer uden strøm. Vi har fra motorhomeferie i Canada været vant til, at køleskabet kørte på gas, så derfor har vi kunnet klare os på pladser uden strøm.

På pladserne med el (powered sites) havde vi mulighed for el, tilslutning af vand og afløb af vand fra brus og håndvask. Det kemiske toilet skulle vi tømme i de dertil indrettede dumpspots. Australierne har også det, de kalder for "ensuite sites". Teltpladser eller pladser til campingvogne eller motorhome, hvor der var en lille privat toiletbygning på ens egen plads.

Der var også mange rastepladser, hvor det var tilladt at holde gratis for en nat eller tre. I nogle byer så vi kommunale pladser, hvor det kostede fra 5$ til 15$ at holde for en nat.

I selskab med Rusty Roo fra Sydney til Hervey Bay
I gennemsnit havde vi de første 13 dage brugt kr. 200 pr. campingplads pr. nat. Alle nætter har vi haft ”powered sites”. Pladser med strøm og vand og ofte også afløb til spildevand fra brus og håndvask.

Til mad havde vi brugt kr. 350 pr. dag og cirka hver 2. dag havde vi spist frokost ude. Alle andre måltider havde vi indtaget i motorhomet.

2.278 kilometer kørte vi de første 13 dage fra Sydney til Hervey Bay. 175 kilometer i snit pr. dag.

Vi brugte kr. 1.800 kr. på diesel til Rusty Roo. Prisen for diesel var mellem $1,18 og 1,39 pr. liter. Benzin var 5 til 10 cent dyrere end diesel.

Shopping
Allerede efter de første dage fik vi en favorit, når vi skulle handle ind. Af supermarkeder i stil med Føtex og Bilka har vi set Bi-Lo, Food Works, Coles, IGA og Woolsworth. Den sidste, Woolies, blev vores fortrukne sted at handle fødevarer. Skal der handles non-food som legetøj, elektronik, film, musik og tøj brugte vi Target, som svarer til A-Z.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej.

Vi er 5 personer der tager afsted sidst i november, har hjemmefra bestilt camper, er der noget med at man kan bestille et camperpas?

Arne sagde ...

Vi havde ikke brug for et campingpas, da vi gennem MyPlanet havde bestilt et Maui motorhome, så vi fik 10% rabat på BIG4-campingpladserne.
De andre pladser vi brugte var i nationalparker eller gratis pladser.
Hilsen
Arne