Undskyld Rocky og ja til strandcamping
Jeg skylder Rockhampton en undskyldning. Byen indeholdt mere, end jeg så ved første øjekast. Vi brugte torsdag formiddag på at give Rocky en chance. Første besøgte vi det lille kunstmusem, Rockhampton Art Gallery. Ingen entre, men med sikkerhedsvagt, og vores tasker skulle blive i receptionen. Museet havde en Sidney Nolan, en Russel Drysdale og en ganske fin lille udstilling om de oprindelige folk fra Great Keppel Island. Der var flere sort hvide billeder af aboriginere taget af en Jens Hansen Lundager (1856-1930). En dansker i Queensland som har taget nogle portrætter af triste ansigter med sørgelige blikke. De lignede folk uden en fremtid. Flotte og sigende. Men hvem var Jens Hansen Lundager? Hvad var hans historie, og hvorfor havde han taget billeder af aboriginere? De svar fik vi ikke på udstillingen. Måske en sag for nettet.
Efter kunstmuseet gik vi en tur langs Fitzroy River og gennem Riverside Park. På modsatte side lå flere victorianske huse. Ganske flot komposition med palmer og blå himmel. Vi gik forbi posthuset og hen ad Denham Street. Kom forbi stormagasinet Stewart, som blev etableret i 1862. Kiggede indenfor i det gamle varehus. På første sal havde de en kæmpe campingudstilling, og jeg forelskede mig i flere telte, forskelligt tilbehør og mindst to forskellige swags. Australiernes specielle hylster til soveposer. En swag har en skumgummimadres og et overlagen. Perfekt til de kolde nætte i outbacken og til at holde øje med de klare stjerner på den sydlige himmelvælving, når mørkets sorte nat har omslugt swaggen. I stueetagen faldt jeg over et par R.M.Williams Stockyard støvler til 184$. Prøvede et par. De omslugte mine fødder på en meget behagelig måde. Desværre var de et nummer for store, ellers var de røget i bagagen til Danmark. Kiggede også på Akruba hatte. De havde den klassiske Akruba Stockman til kun 99$. Jeg troede, Akruba-hattene var meget dyrere.
Efter Rockhampton fortsatte vi nord på. Vi havde igen et par hundrede kilometer, som skulle køres. Fra Rockhampton og de næste to hundrede kilometer var det et varierende landskab med træer og åbne græsningsområder til køer. De fleste køer vi så var pukkelryggede hvide køer a la indiske køer. Meget magre. Vi kunne se ribbenene på mange af dem. Utroligt at de kunne bruges til kødkvæg. En ting, der undrede mig i Australien, var prisen på mælk. Så mange køer, men det var ikke malkekøer. 3,5$ måtte vi betale for to liter mælk i Coles i Rockhampton. Tørke i Australien har betydet at mælkeproduktionen er for lav, og det har presset priserne op.
I St. Lawrence ville jeg lige tjekke byens gratis campingplads. St Lawrence Recreation Reserve. Ganske fin. Pladsen var uden græs, men der var en meget fin ny toiletbygning. Der var brusebad. Tre minutter for en dollar. En plads der giver fuld ”value for money”. Klokken var 15.30, da vi kiggede forbi, og der holdt allerede 22 vogne. De fleste biler med campingvogne, men også et par motorhomes fra Maui og Britz. Vi havde på forhånd besluttet at ville køre nogle flere kilometer, elles var vi nemt blevet fristet til at blive.
Ved Mobile tankstationen i Carmila drejede vi fra Bruce Highway. Vi havde efter længere overvejelser belsuttet at prøve en gratis plads. En afveksling til de så organiserede og ordentlige BIG4-pladser. Jeg havde i bogen ”Camps Australia Wide 4” af Cathryn & Philip Fennell set, at det var lovligt at holde ved Carmila Beach, at det ikke kostede noget, og at der var tørkloset toiletter.
Fakta – Torsdag den 19. juli
Oplevelser: Rockhampton, Art Gallery, varehuset Stewart, Australia’s biggest toy sale i Target, St. Lawrence Recreation Reserve, Carmila Beach.
Tip: Overvej at bruge nogle af gratis campingpladserne. Evt. skift mellem BIG4 og gratis pladser.
Rute: Rockhampton - Bruce Highway # 1 – St. Lawrence – Carmila – Carmila Beach.
Kørte kilometer: 266.
Overnatning: Carmila Beach, 6 km øst for Carmila. Gratis.
GPS koord. S21.916401 E149.465043
Ingen kommentarer:
Send en kommentar