onsdag, juli 25

Bowen er Darwin

Selv en Nicole Kidman skaber ikke en by. 8.500 indbyggere i Bowen havde i maj selskab af Nicole Kidman og andre skuespillere igang med at indspille filmen ”Australia”. Filmen handler om 1930’erne og 40’erne i Darwin-området. En til lejligheden opbygget filmby og kajen i centrum af Bowen skulle gøre det ud for Darwin inden og under japanernes angreb. Selv Kidmans australske Hollywood glans kunne ikke skabe nok lys over en lidt kedelig by med brede gader og lige så mange spillesteder og pubs som indbyggere.
Bowen ligger mellem og omkring tre bjergtoppe og Stillehavet. Alle veje i den centrale gamle del af byen er så brede, at et oksespand med vogn kunne vende midt på gaderne a la Salt Lake City. En by med en speciel karakter. Den minder ikke om nogen af de andre kystbyer på østkysten, vi havde set indtil nu. Mindede os mere om en "small town" i outbacken.

I 1988 besøgte en af Bowens tidligere indbyggere Canada. Han kom forbi Chemanius på Vancouver Island. Den canadiske by er fyldt med de flotteste vægmalerier. Sådanne skulle Bowen også have. I november samme år var det første malet, og vi talte 24 gavlmalerier, som fortalte Bowens historie. Vi parkerede på Herbert Street lige modsat posthuset og gik en tur rundt om blokken, Herbert, Williams, Gregory og Powell, og så nogle af de mange vægmalerier.
Inden vi kørte ud til vores campingplads ved Queens Beach kørte vi op til Flagstaff Hill, hvorfra der er udsigt over byen og ud til øerne i Whitsundays og lidt tættere på Edgecumbe Bay, Stone Island og North Head-fyrtårnet.
Wangaratta Caravan Park var egentligt vores 3. valg af overnatningssted. Men både første og andet valget var optaget, og da vi kom frem til Wangaretta, fortalte lejrchefen os, at vi havde været heldige. Vi havde ringet om morgenen netop som en campist havde forladt sin plads en dag tidligere end beregnet. Vi ringede lige, mens han var ved at tjekke ud. Vores held. Efter os havde mindst tyve andre ringet og forhørt om plads. Det tidligste Wangaratta Caravan Park havde plads var den 28. juli. Det er vinter, og alle "snowbirds" fra syd søger mod varmen mod nord og kommer forbi Bowen.

Nemt at bestille en campingplads
Igen fik vi bekræftet, hvor god en ide det var at ringe og bestille en plads i forvejen. Gerne flere dage i forvejen, hvis det var muligt. Det var ganske nemt. BIG4 pladserne havde et gratis 1-800 nummer vi ringede til og bestilte plads.

Det var meget forskelligt, hvor meget pladserne vil vide. I Bowen var et fornavn nok. I Cairns ville de vide
Efternavn, fornavn, land,
kontaktnummer i Australien,
hvornår vi regnede med at ankomme til campingspladsen,
hvilken slags plads og faciliteter vi havde brug for,
størrelsen på vores motorhomet,
kreditkortoplysninger,
plus have et 50$ depositum. Det siger nok lidt om pladsens popularitet.

Ingen tvivl, jo længere nordpå vi kom, jo vigtigere blev det at planlægge og bestille plads, hvis der var bestemte steder og campingpladser, vi vil have på bestemte dage.

Fakta – Mandag den 23. juli
Oplevelser: Flagstaff Hill, Bowen.
Tip: Bestil campingplads, hvis det er muligt.
Rute: BIG4 Airlie Cove – Airlie Cove – Bruce Highway #1 – Bowen.
Kørte kilometer: 98.
Overnatning: Wangaratta Caravan Park, 66 Golf Links Road, Bowen. 37$ for en nat. Ingen internet.
GPS koord. S19.981407 E148.233251

1 kommentar:

Thomas sagde ...

Det er nemlig supercool med vægmalerier. Det er der bare for lidt af både ude og inde i danamrk. jeg er dog faldet over www.thebigpicture.dk prøv selv og tjek det ud. jeg så det i vordingborg i marts...