lørdag, juni 30

Vi tog til stranden - Manly Beach

Lørdag. Det var vinter, men solen skinnede, og luften var 17 grader. Hvad gjorde vi? Som de lokale. Tog til stranden. Sydney har mange gode strande. Bondi, Manly, Bronte. Coogee, Cronulla, Tamarama og mange flere. For samtidig at se byen fra havet og havnen, valgte vi Manly frem for den lidt mere kendte Bondi. Fra Circular Quay tog vi færgen til Manly. 32$ tur/retur for os fire, igen var Alfred gratis. Godt så længe det varede. Han havde snart fødselsdag og blev fem år.
På de første fem minutter af færgeturen så vi seks af Sydneys top attraktioner: The Harbour Bridge, The Rocks, Circular Quay, Opera House, Botanic Gardens og Mrs Macquarie's Chair.

Manly er Australiens svar på vores Løkken og Blokhus, når de unge horder indvaderer. Manly ligger på en af de ydre halvøer til Port Jackson / Sydney Harbour-bugten. Færgen lagde til kaj på bugtsiden af Manly-halvøen. Vi gik den korte tur ad The Corso, der forbinder Manly Wharf med Manly Beach. I havet ved stranden lå bodysurfere og ventede på den rigtige bølge. Mindst to hundrede af dem. Også seks børn i ti-års alderen var med deres surfer-instruktør i gang med at lære surferiets regler.

Efter børnene havde leget i vandkanten og fået våde bukser, og vi havde fået den obligatoriske kaffepause og Nintendo-tid, tog vi færgen tilbage til Circular Quay. Sprang på bus 380 til Oxford Street, gik ned ad Crown Street til # 135: Bar Reggio.

Duften, smagen, betjeningen, sproget, hyggen. Vi var i Italien. Selvom den lille restaurant, Bar Reggio, har fundet vej til Lonely Planets guide over Sydney & New South Wales, 2007 udgave, så var den stadig et besøg værd. En rød Ferrari hang over køkkenet. Ferrari flag på væggen sammen med en kæmpe poster af Michael Schumacher. Rummet var fyldt med hvidløgsduft. Ved nogle af de små borde blev der talt italiensk af de ældre mænd og damer. Par, unge og gamle, familier som os selv sad ved de andre borde.

Godt vi med fyldte maver kun havde en kort gåtur tilbage til hotellet.

Fakta – Lørdag den 30. juni
Oplevelser: Færgetur i Syndey Harbour, Manly Beach, Bar Reggio.
Overnatning: The Cambridge Inn, 212 Riley Street, Sydney.

1 kommentar:

baf sagde ...

Hej Allesammen
Lad nu ikke "De kære små" gå for langt ud - der kunne være hajer.

De lidt bekymrede bedsteforældre

baf